Brand in de Bloemerstraat (update)

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

03/09

Foto: Davy Derksen

Zondagmiddag 3 september is er brand uitgebroken in een woning aan de Bloemerstraat in het centrum van Nijmegen. De brand woedt op de bovenste etage van de woning.

De brand bevind zich aan de achterzijde van het pand en de brandweer had moeite om de brandhaard te bereiken. De politie meldt dat alle bewoners uit het pand zijn en er niemand gewond is geraakt. De straat is afgesloten, zodat de brandweer alle ruimte heeft. het verkeer wordt omgeleid. Het is koopzondag in Nijmegen waardoor er veel omstanders staan te kijken.

Update:
De woordvoerder van de brandweer meldt dat de brand is ontstaan in het plafond onderin bij de kapsalon. De brand is door de spouwmuur naar boven geslagen. Door de enorme hitte en de complexiteit heeft de brandweer het moeilijk om onder controle te krijgen. Er vinden deels sloopwerkzaamheden plaats om de brand goed te kunnen bestrijden. Vnaf het dak wordt er ook nog geblust. Mogelijk zijn er nog huisdieren binnen. Dertien studentenwoningen zijn in ieder geval onbewoonbaar.

Update:
De brand is geblust. Er zijn metingen verricht naar koolmonoxide.