Man valt jonge meisjes lastig in Kronenburgpark

06/08

Foto: Kronenburgpark ter illustratie

De politie heeft zondagmiddag 6 augustus meerdere meldingen binnen gekregen van ouders die aangaven dat er een man in Kronenburgpark liep die meisjes “op een vieze manier” aansprak.

De man had teksten uitgesproken zoals “wat ben je een leuk klein meisje” en “ben je lekker aan het spelen” meldt wijkagent William Nijland. De man zag er bovendien vies uit en had duidelijk teveel alcohol op.

Doordat er camera’s in het park hangen kon er direct meegekeken worden na de meldingen. De man kwam al snel in beeld. Hij dronk uit een fles wodka, terwijl in het park geen alcohol gedronken mag worden. De 57 jarige man is rond 17:00 aangehouden ter zake dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. Daarnaast krijgt de man ook een bekeuring van € 90,- voor het bij zich hebben van alcohol in een gebied waar dat niet mag. De man staat bij de politie al langer bekend om zijn dronkenschap.

De wijkagent geeft aan dat de man geen kwaad in de zin had, hij was vooral gewoon erg dronken. De man kan ontnuchteren in de cel.