Politie vindt gestolen motor en onderdelen na achtervolging

15/06

Foto: Davy Derksen

15/06

Foto: Davy Derksen

15/06

Foto: Davy Derksen

15/06

Foto: Davy Derksen

15/06

Foto: Davy Derksen

De politie heeft donderdagavond omstreeks 18:00 uur een gestolen motor en onderdelen van motoren gevonden in een garagebox in de 24e straat van de Meijhorst. De bewoner is aangehouden.

De bestuurder van de crossmotor reed aan het einde van de middag met hoge snelheid door de Meijhorst heen. Er waren kinderen aan het spelen en andere verkeersdeelnemers die de bestuurder hiermee in gevaar bracht. Agenten gaven de man een stopteken, maar deze werd genegeerd en de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de vluchtpoging kwam hij in botsing met een snorfiets van de politie waarna de verdachte ter voet verder vluchtte.

Op aanwijzing van meerdere buurtbewoners is de politie een woning aan de 24e straat van de Meijhorst binnen getreden. Onderzoek wees uit dat de bestuurder van de crossmotor niet in de woning zat en dat hij daar ook niet woonachtig was. Bij controle van de garagebox behorende bij de woning kwam wel een gestolen motor en onderdelen aan het licht, waarop de bewoner werd aangehouden. De gestolen motor en onderdelen zullen na onderzoek retour gaan naar de rechtmatige eigenaar. De recherche heeft de zaak in onderzoek.