GRIP 1 bij incident in flat Meijhorst (update Video)

06/04

Foto: Davy Derksen

06/04

Foto: Davy Derksen

06/04

Foto: Davy Derksen

06/04

Foto: Davy Derksen

06/04

Foto: Davy Derksen

06/04

Foto: Davy Derksen

De brandweer is donderdag 6 april even na 18:00 gealarmeerd voor wateroverlast bij een flat aan de 24e straat in de Meijhorst. Ter plaatse bleek het anders te zijn.

Update:
De brandweer was gealarmeerd voor een waterlekkage. Ter plaatse werd naast de waterlekkage ook ontdekt dat er een brand was geweest op het fornuis geweest welke geblust was met water. Het gas bleef hierdoor aanstaan, met een sterke gaslucht tot gevolg. De bewoner van de woning was verward en werd aangehouden.

Er hing een sterke gaslucht waardoor er uit voorzorg opgeschaald is naar GRIP 1 en de flat werd geëvacueerd. Vanaf het begin ging ter ronde dat er een gaskraan open gedraaid zou zijn. De woordvoerder van de veiligheidsregio geeft aan dat het ging om een sterke gaslucht wat geroken was en niet dat er een gaskraan open gedraaid zou zijn. Team brandonderzoek zal het incident onderzoeken. De situatie is onder controle